Ministerului Afacerilor Externe  recomandă cetăţenilor români să evite deplasările care nu sunt necesare în anumite zone şi oraşe din Egipt, respectiv in Ismailia, Suez, El Arish şi Rafah, având în vedere evoluţiile situaţiei de securitate de aici şi din celelalte state din vecinătate.

De asemenea, se recomandă evitarea călătoriilor individuale în Egipt la Taba, Mănăstirea Sfânta Ecaterina şi oricare alte localităţi din Sinaiul de Nord. Se pot efectua călătorii turistice în stațiunile Hurghada, Sharm el Sheikh și Dahab de la Marea Roșie, dar este recomandat să se limiteze la maxim excursiile opționale în afara stațiunilor.

În cazul călătoriilor în staţiunile turistice, care includ vizitarea siturilor de la Luxor şi Aswan și a localităţilor Cairo şi Alexandria, să se recurgă doar la excursiile în grupuri organizate, cu identificarea exactă a operatorului egiptean care cooperează cu agenţia de turism din România şi să nu se deplaseze neorganizat în alte zone din afara staţiunilor sau a zonelor turistice.

Totodată, cetăţenii români sunt sfătuiţi să manifeste prudenţă în locurile publice, mai ales în zonele cu case de schimb valutar, bănci şi localuri/restaurante, precum şi în apropierea sediilor unor instituţii publice.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români să evite consumul de băuturi alcoolice în spaţiul public, chiar dacă legal acesta nu este interzis, să manifeste atenţie privind vestimentaţia si să respecte tradiţiile specifice în perioada sărbătorilor religioase.

Mai multe detalii si recomandari puteti gasi pe site-ul Ministerului Afacerilor Externe: www.mae.ro, la sectiunea Travel Alerts.