Principalul sindicat al personalului navigant de la compania aeriana Lufthansa, UFO, a anuntat ca se pregateste sa intre în greva in perioada 6-13 noiembrie, dupa esecul negocierilor cu conducerea companiei.

In urma celei de -a 13-a greva din ultimele 18 luni, Lufthansa a putut opera doar  2.000 dintre cele 3.000 curse aeriene planificate miercuri, dupa ce greva inceputa marti la zborurile pe distante lungi a fost extinsa si la cele pe distante scurte si medii, fiind afectati aproximativ 140.000 de pasageri.

Compania a dat asigurari ca toate cursele aeriene ale subsidiarelor sale – Germanwings, Swiss, Austrian Airlines si Brussels Airlines – vor opera normal miercuri. Marti, operatorul aerian a anulat 84 din cele 170 de zboruri pe distante lungi din cauza actiunii de protest provocate de disputele privind salariile, beneficiile si reducerile de costuri.

‘Nu putem exclude noi greve saptamana aceasta. De asemenea, sunt posibile noi actiuni de protest in urmatoarele saptamani’, a avertizat, marti, purtatorul de cuvant al sindicatului Cockpit, Markus Wahl.

Recomandam persoanelor care au bilete de avion sa verifice pe site-ul companiei situatia acestora, luand in considerare ca sunt afectate mai multe curse aeriene care decoleaza si aterizeaza in Romania, ca de exemplu cele de Munchen si Frankfurt de pe aeroportul Henri Coanda.

Verificati situatia zborului dumneavoastra, aici: LUFTHANSA