Dupa mai mult de 12 ani petrecuti in bancile școlii, singurele amintiri placute care ne raman sunt cartile citite. Stiu, si eu atunci detestam temele din vacanta. Trebuia sa citesc zeci, sute de pagini de istorioare, povesti, poezii. Cati dintre voi, insa, iubiti literatura acum?

Marea majoritate prefera sa se relaxeze citind, ascultand muzica buna sau calatorind. Eh si uite cum imi zboara mintea la faimoasa carte a lui Jules Verne, “Ocolul Pamantului in 80 de zile”. Daca actiunea romanului incepea la Londra, intr-o zi de octombrie, vacanta noastra de azi va incepe intr-o zi frumoasa de iunie.

E drept, calatoria noastra de astazi are foarte multe elemente comune cu actiunea romanului, dar ce m-a determinat sa compar propunerea mea de vacanta cu cartea scrisa de Verne este numarul mare de zile pe care le poti petrece calatorind. Multi dintre noi chiar ne dorim la un moment dat un concediu mai “special”, iar cei mai norocosi chiar ajung sa-si vada visul implinit.

Vacanta pe care o recomand se petrece la bordul unei nave de croaziera si va da posibilitatea sa vizitati mai multe tari intr-o singura vacanta: Egipt, Oman, Emiratele Arabe Unite, China, Malaysia, Singapore, Thailanda, Vietnam . Cea mai frumoasa calatorie in jurul lumii dureaza 41 de zile si va ajuta sa vizitati cele mai reprezentative obiective turistice.

Ca si domnul Fogg, veti poposi si in Egipt, veti vedea Canalul Suez ce leaga Marea Rosie de Marea Mediterana, Aqaba, singura statiune a Iordaniei de la Marea Rosie, cu numeroase cluburi de snorkeling, iar in adancurile golfului puteti face scufundari, zona fiind bogata in recife de corali si vietuitoare marine .

In Oman veti simti savoarea locala datorita limonadei cu menta si a cotletelor de berbecut. Dupa ospatul generos, faceti o plimbare cu barca pana la delfini sau la Palatul Sultanului, Marea Moschee. “Ibiza celor bogati” este faimosul Dubai care ofera cele mai inalte cladiri din lume, dar si cel mai mare Festival de Shopping.

Nici plajele din Koh Samui nu sunt mai prejos si reprezinta o concurenta serioasa. Koh Samui este partea romantica a Thailandei este renumita pentru numeroasele plaje cu nisip fin. Se spune ca aici se pot admira cele mai frumoase apusuri de soare.

Pelang, este una din regiunile Malayesiei poate fi vazuta din funicular si ofera imagini splendide. Cele mai importante atractii aici sunt Muzeul si Galeria de Arta, Templul Chinezesc Kek Lok Si, Templul Șarpelui, Gradina Botanica sau cea mai mare ferma de fluturi. Singapore, Vietnam, Hong Kong desi va veti bucura de servicii de cea mai buna calitate la bordul vasului de croaziera daca alegeti o astfel de oferta, cu siguranta veti pastra amintirea vie a deplasarilor in fiecare oras-port precum si kilometrii strabatuti la picior pentru surprinderea celor mai frumoase poze de pana acum.

Tineti minte ca o vacanta nu inseamna intotdeauna o destinație, ci o calatorie in sine! Acum nu va ramane decat sa incepeti sa completati cu cerneala si fotografii paginile propriului roman de aventuri din jurul Pamantului.

 

Alexandra Sebe – agent VacantaCool