Scurta calatorie de astazi ne duce in locuri minunate din Caraibe, la bordul unui luxos vas de croaziara. In mini-jurnalul de vacanta pentru minunatul concediu de acolo va voi prezenta pe scurt caracteristicile fiecarei destinații, suficient insa pentru a va starni dorinta de vizitat. Daca multi dintre noi ne multumim cu banalele peisajele oferite de mare (vezi litoralul romanesc), ei bine, latura mirifica a apelor marii si a plajelor o gasim foarte departe de casa si poarta numele de Antigua. Personal, as sublinia faptul ca tabloul de aici contrasteaza cu totul fata de imaginea pe care majoritatea o vedem: limpezimea si culoarea apei, de aceasta data turcoaz deschis pana la albastrul intens in adancuri; caldura brizei caraibiene, mirosul fructat al aerului, parca pana si soarele este diferit. Apropos de soare, Antigua are un climat tropical-marin, cu variații nesemnificative de temperatura intre anotimpuri.

antigua

De retinut insa ca exista o perioada mai putin favorabila calatoriilor aici, cuprinsa intre lunile iulie si septembrie-octombrie, din cauza furtunilor tropicale si a uraganelor. Aceste fenomene naturale sunt specifice regiunilor din Caraibe si nu numai, din cauza umiditatii si caldurii excesive. Atunci cand presiunea scade, iar furtunile si vanturile sufla invers acelor de ceasornic apar uraganele, caracterizate prin vanturi puternice si violente, valuri extrem de mari si periculoase, ploi torentiale si inundatii.

Nu vreau sa umplu 100 de pagini cu recomandari de petrecere a timpului in Antigua, ci am sa va las pe dvs sa alegeti dintre cele peste 300 de plaje pe care le detine si sa optati pentru una dintre urmatoarele activitați: cricket, hiking, tenis, golf, echitatie, ciclism, snorkeling, scufundari, kayaking , pescuit, windsurf, tururi de insula sau sea safari.

Despre cealalta locatie caraibiana, Guadeloupe, va pot spune mai multe dat fiind ca am un prieten bun care este originar de acolo. Pe langa faptul ca este un foarte bun inotator, iar viciul sau incurabil este surf-ul – aceste doua sporturi fiind activitati de baza aici, iar localnicii le practica mai degraba pentru ca «trebuie», decat ca pe hobby-uri. Mancarea lor traditionala este intotdeauna alcatuita din peste si/sau fructe de mare.

Guadeloupe_Les-Saintes-Selden_Vestrit

Guadeloupenii, daca ii pot numi asa, vorbesc o franceza destul de ciudata, intr-un alt dialect, ei inversand silabele dintr-un cuvant frantuzesc pentru a forma un altul. Spre exemplu pentru termenul de «femeie» ei spun «maffe», in loc de «femme». Mi s-a parut o chestie destul de interesanta si amuzanta in același timp pentru ca de fiecare data cand purtam o discutie (in limba franceza) cu amicul meu trebuia sa fiu atenta atat la topica propozitiei, cat si la ordinea literelor dintr-un cuvant. Cei ce locuriesc in Guadeloupe sunt persoane extrem de deschise si calde, iubesc muzica raggae si sunt foarte buni dansatori, participand deseori la petrecerile organizate pe plaja. Nu departe de aici, se afla si Saint Martin, o alta insula tropicala din nord-estul Caraibelor.

La fel de frumoasa ca si cele de mai sus este Republica Dominicana una dintre destinațiile cele mai cautate in ultimul timp pentru tinerii casatoriti ce doresc sa-si petreaca luna de miere intr-un loc special. Din fericire exista insa tot mai multe oferte ce combina toate cele 4 locații minunate amintite de mine, precum: http://www.vacantacool.ro/croaziera-caraibe-3-6586/

rep dominicana

Avantajul acestora este ca iti permit sa le vizitezi pe toate, platind o singura data biletul de avion/de imbarcare pe vasul de croaziera. Cu siguranta va veti intoarce dintr-o astfel de calatorie, pe langa multe amintiri si fotografii frumoase si cu cateva mici vanatai, rezultate in urma ciupiturilor de piele pe care vi le-ati facut pentru a verifica daca visati sau nu ca sunteti in paradis.

Alexandra Sebe – agent turism VacantaCool